Dosarul pentru examenul auto se intocmeste pe o perioada mai lunga de timp, procesul incepand odata cu inscrierea la scoala de soferi.

In majoritatea scolilor de soferi, personalul acestora se ocupa de o mare parte din actele necesare pentru dosar. Insa anumite acte trebuie obtinute chiar de catre elev.

Aveti mai jos lista completa a actelor necesare:

a. Cerere tip inscriere pentru examenul auto si Fisa scolarizare (se primesc si se completeaza la scoala de soferi)

b. Carnetul de elev al scolii (Trebuie sa il aveti cu voi la toate orele de condus. Pe carnet, instructorul auto trebuie sa va treaca fiecare sedinta de conducere).

c. Avizul psihologic obtinut in urma sustinerii testului psihologic.

d. Fisa medicala. Scoala Dorio Plus asigura la cerere efectuarea analizelor medicale si a testului psihologic in regim de urgenta la unitatea medicala cu care scoala are contract. Un instructor va lua elevul, il va duce la clinica, il va indruma pentru parcurgerea rapida a pasilor necesari si il va aduce la scoala cu autoturismul scolii.

e. Cazier judiciar

Se obtine de la orice sectie de Politie de pe raza Muncicipiului Bucuresti. Pentru cei din Judetul Ilfov se obtine de la Politia Ilfov, Strada Fabrica de Glucoza.  Are o valabilitate de 6 luni.

Pentru a obtine cazierul judiciar aveti nevoie de un act de identitate, un timbru fiscal de 2 lei si taxe cazier de 10 lei. Cazierul se elibereaza pe loc.

f. Alte documente necesare:

- copie dupa actul de identitate

- chitanta taxa examen auto: 6 lei

- chitanta taxa permis auto: 68 lei